Installed variant but map not being drawn with any colors

Developers and contributors can find a link to our github page and engage in development project planning here.
Post Reply
Message
Author
McOirad
Posts: 4
Joined: Fri Dec 13, 2019 5:05 pm
Karma: 4

Installed variant but map not being drawn with any colors

#1 Post by McOirad » Wed Jan 29, 2020 3:57 am

Hi, apologies if this is the wrong place to ask but I have been stuck for quite awhile without a solution. I recently developed my variant for a private game (the code is here: https://github.com/mcoirad/gameofthrones-diplomacy, a preview here: http://34.67.209.28/webDiplomacy/variants.php#GoT) and installed the variant on my own server. However if you see the preview, the map is not being colored at all.

I've checked to see that the variant installed, there is data in the Borders, Coastal Borders, UnitDestroyIndex tables although I had to manually add an entry to VariantInfo. Is there another step I have to take, or is there an error I might have made?
1

jmo1121109
Developer
Developer
Posts: 1013
Joined: Fri Sep 29, 2017 4:20 pm
Karma: 2662
Contact:

Re: Installed variant but map not being drawn with any colors

#2 Post by jmo1121109 » Wed Jan 29, 2020 4:52 am

What happens when you try and make a new game of that variant type? Also it's a lot easier to help out if you join our discord server and go to the development channel.
1

McOirad
Posts: 4
Joined: Fri Dec 13, 2019 5:05 pm
Karma: 4

Re: Installed variant but map not being drawn with any colors

#3 Post by McOirad » Wed Jan 29, 2020 1:24 pm

When I make a new game I get the same uncolored map. I've tested out directly calling map.php to the same result as well.

Thanks, I will join the discord.
1

Flame
Posts: 34
Joined: Tue Oct 24, 2017 6:16 am
Location: Chervonograd, Ukraine
Karma: 15
Contact:

Re: Installed variant but map not being drawn with any colors

#4 Post by Flame » Wed Jan 29, 2020 1:56 pm

jmo1121109 wrote:
Wed Jan 29, 2020 4:52 am
What happens when you try and make a new game of that variant type? Also it's a lot easier to help out if you join our discord server and go to the development channel.
Link to this discord server pls.
1

Claesar
Site Moderator
Site Moderator
Posts: 1808
Joined: Tue Oct 03, 2017 10:34 am
Karma: 1271

Re: Installed variant but map not being drawn with any colors

#5 Post by Claesar » Wed Jan 29, 2020 2:43 pm

Flame wrote:
Link to this discord server pls.
https://discord.gg/2AQzY7
2

tobi1
Posts: 1
Joined: Mon Jan 01, 2018 11:24 am
Karma: 3

Re: Installed variant but map not being drawn with any colors

#6 Post by tobi1 » Wed Jan 29, 2020 10:53 pm

McOirad wrote:
Wed Jan 29, 2020 3:57 am
Is there another step I have to take, or is there an error I might have made?
The map.png files have to be saved as palette-based PNG. Otherwise the software will not be able to change the color of a single territories.
3

McOirad
Posts: 4
Joined: Fri Dec 13, 2019 5:05 pm
Karma: 4

Re: Installed variant but map not being drawn with any colors

#7 Post by McOirad » Thu Jan 30, 2020 7:47 pm

I used GIMP to open my maps and switched to "indexed color" mode. I think they are palette based as saved because I can use PIL in python to recolor them, but I am not sure how to tell.

http://34.67.209.28/webDiplomacy/map.ph ... Type=large

But it is still not working on my server. I wonder then if it is my server configuration somehow. But other variants seems to be working fine...
1

McOirad
Posts: 4
Joined: Fri Dec 13, 2019 5:05 pm
Karma: 4

Re: Installed variant but map not being drawn with any colors

#8 Post by McOirad » Thu Jan 30, 2020 7:52 pm

Actually, I refreshed my cache so it seemed your solution worked!
Thank you for the help :-D
1

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest