If you are personally impacted by a natural disaster and have the chance, you can use the emergency pause tool, found under “Need help?” on your game screen, or you can contact the moderators at webdipmod@gmail.com, to have your games paused.

Finished: 08 AM Sun 08 Apr 12 UTC
Private Uppsala!
1 day /phase
Pot: 70 D - Autumn, 1908, Finished
Classic, Survivors-Win Scoring
1 excused missed turn
Game won by Losanti (140 D)
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Sådär då var vi igång då!

Alla vet hur det funkar?

Låt allianserna bildas =)
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Kan man ha två units i samma provins?
Vad händer när man tar ett supply center? Får man en unit direkt då? Flotta eller tank?
Kan man bara ha lika många units som supply centers?
Om A supportar B, C anfaller A, vad händer då?
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Personen som får Frankrike att vifta vitflagg bjuder jag på en öl!
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Kan man ha två units i samma provins?
- nej

Vad händer när man tar ett supply center? Får man en unit direkt då? Flotta eller tank?
- I slutet på varje fall runda så får man max ha lika många "gubbar" som man har supply centers. Alltså får man en till supply center så får man en till arme. Man kan inte byta ut under tiden utan det är bara när man få en ny SC som man får en ny gubbe (och kan då väljer arme eller flott). Man måste placera den nya i en ledig SC i sitt ursprungliga territorium. Den som har 18 centers vinner.

Kan man bara ha lika många units som supply centers?
- Det gäller bara i slutet på höst-rundan som sagt. Mellan det kan man ha hur många och hur få SC utan att armen påverkas.

Om A supportar B, C anfaller A, vad händer då?
- Om det inte är så att B anfaller C så kommer A behöva försvara sig mot C och kan inte längre supporta B.

Här finns en "kortare" guide som förklarar reglerna bättre än den här sidan:
http://ry4an.org/diptutor/mgp00001.html

Här finns kompletta regler som tar upp många specialfall osv:
http://www.wizards.com/avalonhill/rules/diplomacy.pdf
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: (Vet att jag har snackat med dig om detta Torsten men för att förtydliga)

Nej, två av dina units kan inte vara i samma provins och två olika stater kan inte heller ha två trupper i samma provins.

Ser du där uppe under "Uppsala" att det står "Spring, 1901". Varje år är uppdelat i två årstider. Detta drag är Spring, efter detta kommer det stå "Autumn 1901" om du när draget har gjorts under Autumn kontrollerar fler SC (Supply Centers) än innan draget gjordes kommer man få en "Build-phase" under denna fas kommer du i någon av dina orginal-SC (För Frankrike Brest, Paris och Marseilles) kunna bygga nya trupper. Du kan bygga lika många nya trupper som du fått nya SC. Du får välja fritt var och vilka trupper du vill bygga under vissa förutsättningar. Paris kan inte bygga en flotta eftersom det inte ligger vid vattnet. Du får inte bygga en ny trupp i en dina provinser om det redan står en trupp där. Du får inte bygga nya om någon annan kontrollerar provinsen, även om det inte står en trupp där just då.

Nej man kan inte ha fler trupper än SC, om du kontrollerar fler trupper än SC i slutet av året (d.v.s. efter Autumn) kommer du få en disband-phase. Du får då välja att disbanda (Förstöra, plocka bort ur spel...) en av alla dina trupper, vilken som helst.

Värt att notera här är SC BARA räknas i slutet av året, d.v.s. vartannat drag, T.ex: Om min arme från Constantinopel som första drag i Spring 1901 flyttar sig till Bulgaria och som andra drag flyttar från Bulgaria till Greece (Inga andra truppförflyttelser görs någonstans av någon) kommer jag bara att få bygga en ny trupp, trots att jag flyttade genom Bulgaria kontrollerade jag inte denna SC i slutet av året. Vidare kan jag bara bygga en ny trupp i Constantinopel (eftersom det redan står en trupp i Smyrna och en trupp i Ankara) men jag får välja om jag vill bygga en armé eller en flotta då Constantinopel ligger vid vattnet.

Denna är lite svår att svara på men jag ska försöka reda ut den. För det första så finns det två olika "support-commands" det finns "Support-hold" och "Support-move" De olika är i stort sett vad det låter som, "Support-hold" hjälper en annan provins att försvara medan "Support-move" hjälper en provins att anfalla en annan provins.

Vi låtsas att A "Support-hold" B "Hold" medan C "move to A". Om inget annat händer kommer "inget hända" eftersom C anfaller A ensam och A står kvar kommer ingen av trupperna flyttas.

Om vi däremot leker med tanken att D "move to B" och E "Support move D to B" kommer D att lyckas med sitt move och B kommer vara tvungen retreata. Om C inte hade anfallit A i detta scenario hade D's move misslyckats eftersom det var "två mot två" en som flyttade, en som hjälpte honom flytta mot en som stod kvar och försvarade mot en som hjälpte honom att försvara. I detta fall blev dock A anfallen av C samtidigt som D anföll B med hjälp av E, detta gör att A inte längre kan hjälpa B utan måste försvara sina egna gränser från C's anfall. D's attack hade även lyckats om C istället för att attackera A även han hade "Support move D to B" ( som E i vårt fall) i detta fall är det tre mot två. en som attackerar, två som hjälper honom mot en som står kvar och en som hjälper honom stå kvar. Även här kan det dock bli mer komplext om sig F i samma runda anfaller E, E kan då inte hjälpa till i attacken mot B utan måste försvara sitt eget land och D's attack misslyckas då det återigen är två mot två.

Blev kanske lite långt och komplext men fråga på bara så ska jag försöka reda ut allt!
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Ninjad =)
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Men du skrev mycket bättre marcus :)
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Men du skrev mycket bättre marcus :)
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Här finns det lite bra taktik-tips för den som är intresserad! http://www.playdiplomacy.com/help.php?sub_page=New_Player_Guide
08 Mar 12 UTC Spring, 1901: Tackar!
För övrigt säljer jag SC för 5 öl styck =)
09 Mar 12 UTC Autumn, 1901: Under våren 1901 börjar uppbyggnaden av första världskriget. Den gode Napoleon befriar det spanska folket från diktatorn Francisco Franco samt patrullerar sina gränser i norr och väst, tar det lugnt och bjuder grannarna på ett glas rött. Diktatorerna Mussolini och Hitler gör det till sin saka att inta Tyrolia. Stalin gör ett försök att invadera tyskt territorium men blir bort jagade. Den fruktade ayatollahan förflyttar sina trupper in mot Europa, med hesa skräckinjagade rop ALLAH AKBAR!!! Den österrikiska kejsaren lämnar alperna för det betydligt varmare medelhavet. Men det värsta av allt, det ser ut som KRIG drabbar vårt kära Norden. Churchills flotta omringar Norge, Danmark har kapitulerat och den fruktade ryssen (som vi alla minns från Överste I19s skräckhistorier i Boden) mobiliserar mot Moder Svea... detta är Herr Thorstein som rapporterar från Europa för T-Nytt över till studion.
09 Mar 12 UTC Autumn, 1901: Like!
10 Mar 12 UTC Autumn, 1901: Franco är fångad! Han flydde till Portugal men den franska flott tog honom och har nu skickat honom till Belgien där han väntas hålla tal i bryssel. Allt ser ut att lösa sig på den trevliga västfronten. Churchill kan däremot drömma om nobels fredspris efter attacken mot norge. Den engelska flottan kontrollerar nu länderna runt omkring Nordsjön. Tyskland mobiliserar efter den ryska attacken. Samt super sig full på dansk ful öl. Ryssen badar bastu. Österrike och Italien busar lite med varandra. Muslimerna fortsätter sitt sin kamp mot de fria Europa, vem ska ha muskler nog att stoppa honom? Nytt land i sevastopol, bråk med Österrike i Grekland. Skapar han dig ovänner med alla grannar...? Mussulin vinner folkets stöd med den gamla ord språket "... För övrigt anser jag att kartago bör förstöras" och skickar sonika sin flotta till norra Afrika. Men de bästa nyheten är trotts anfall från tysken och ryssen står moder Svea stolt och stark. Detta är Thorstein från Europa för T-nytt över till värdet!
10 Mar 12 UTC Autumn, 1901: Vet inte riktigt om jag tycker dina rapporter är hel opartiska, på något sätt framstår liksom inte Frankrikes massiva expansion som så farlig som Turkiet, som om du på något sätt hejar på Frankrike?
10 Mar 12 UTC Autumn, 1901: Jag frågade en sak kunnig inom internationella relationer. Tolkningen var att Frankrike INTE tagit något land. De har bildat unioner, vilket man inte kan säga om Turkiet. Gjorde en snabb intervju med en före detta kristen ortodox från Ryssland som bestämt hävdade att han inte gillade när hans lgh (han bor högst upp i ett hyreshus) gjordes om till minaret.. Men om du har en annan tolkning av verkligheten är du fri att bidra :)
11 Mar 12 UTC Spring, 1902: Efter en kall vinter med vapenvila och uppbyggnad, ingen vill ju göra om samma misstag som Tyskland gjorde i en parallellt universum då de försökte ta över Ryssland i handduk och flipp-flopp under en vinter. Men under våren fick folk spring i benen. Ayatollans har fått mersmak på ryska själar och lägger Rumänien och Moskva under sina fötter. Ryssen själv använder sig av gammal taktik och omgrupperar bakåt. Det tysk-italenska samarbetet skänker ni frukt i form av Wien. Österrike tar en fin skalp i form av Venedig. Större delen av det norra land och vatten områdena tillhör ni England, kan S:t Petersburg och Sverige klara sig eller står dom på tur?
Och Fransmannen då? Han agerar lika god hjärtat som vanligt och rör inte en fluga. Kommer denna godhet besvaras eller ses den som en svaghet? kommer övriga nationer minnas hans agerande eller kommer de bita till vid första bästa tillfälle.. Detta är Thorstein för T-Nytt, som för övrigt undrar om vi inte ska få flytta våra units igen?? Har ni frågor angående jobb som frilans hör av er på mailen!
11 Mar 12 UTC Spring, 1902: Som svar på Thorsteins fråga så måste de armér som har blivit bekämpade under nyss utkämpande slag först ha tid att som du så vacker sa det "Omgruppera bakåt", längst upp ser du att det nu inte står "Autumn" eller "Spring" utan "Retreats", d.v.s. det kommer strax dyka upp en Rysk flotta i Sevastapol, förmodligen en österrikisk armé i Budapest och en Italiens armé i Pie,

Dessa drag fungerar som vanliga drag, dock är det ju bara de som har förlorat en strid som behöver utföra dem, dels gäller lite speciella regler, Vie's trupper kan t.ex. inte "retirera" in i Boh, då det var därifrån anfallet kom, och såklart inte till Tyrolia då det står en trupp där, dock går det bra till antingen Galicia eller Budapest. samma sak gäller för flottan i Sevastapol och armén i Venedig. Om det inte skulle finnas något ställe att retirera till kommer gubben att disbandas. Om två eller fler trupper retirerar till samma område disbandas alla dessa.
11 Mar 12 UTC Spring, 1902: Tack och bock till vår asiatiska frilans Maggie! (family guy möter the Simpsons)
12 Mar 12 UTC Autumn, 1902: Asian reporter, Trisha Takanawa.
13 Mar 12 UTC Autumn, 1902: En intressant dag i Europa, England har nu kopplat ett grepp om norra Europa och mycket tyder på att Sverige är nästa nation som kommer att falla. Man kan tro att hemlängtan till Danmark blev för stor för den skånsk-brittiska härskaren. Ryssland har efter ett massangrepp, som troligtvis är planerat av någon av de tre angripande länderna, reducerats ner till endast en unit i det centrala provinsen Kiel. Tack vare den ryska slakten av ayatollan, två provinser, har han blivit störst tillsammans med britten. Italien har återtagit sitt land och Österrike förlorade Wien men tog Grekland. Folket i Ruhr har bestämt sig för att överge den hedniska, slappa och falska versionen av kristendomen och valt att styras under fransk flagga. Annars är det som vanligt, lugnt i sydväst och aggressivt, farligt och dekadent i övriga Europa. Dessa opartiska nyheter kommer från T-Nytt, jag heter Thorstein!
13 Mar 12 UTC Autumn, 1902: blev lite fel där. ...Tack vare ayatollans slakt av ryssen.. ska det stå
17 Mar 12 UTC Autumn, 1903: Vad har hänt med Thorsteins rapporter? även om de var väldigt partiska måste jag säga att jag njöt av att läsa dom
18 Mar 12 UTC Spring, 1904: Dom kommer snart tillbaka.
20 Mar 12 UTC Autumn, 1904: Tack för ordet, detta är korrespondent Thorstein som rapporterar från gatorna i Kiel, För en dryg dag sen landade tyska fallschirmjäger runt omkring staden. Efter en kort strid flydde ryssen upp mot norden. Nazityskland har även lyckats ta kontrollen av St. Petersburg. Gulsot har drabbat Europa, likt en smitta rör sig ayatollahan framåt. Ett tragiskt felsteg har skapat krig mellan de forna vännerna Frankrike och Italien. Napoleon skulle hälsa på sin mor i Korsika men likt så många gånger för misstolkar Italien allt. (dom har trots allt rösta på Berlusconi en gång i tiden.) Frankrike valde även att scouta lite fotbollsspelare i Tunis inför EM. Holland intogs endast för att lämna över fångar till tribunalen i Haag. Her Queens fagot troops har svikit sina forna vänner Frankrike, hur någon kan utföra ett sådant svek har jag, som grävande journalist svårt att förstå. Deras attack mot Brest är något av de brutalaste som hänt i modern tid och då utsätts vi ändå av Malou von Sivers varje dag!!! tyvärr har vi förlorat två starka och stolta nationer, Ryssland och Österrike.
Over 'n out!
21 Mar 12 UTC Autumn, 1904: Vad är Votes: Draw/Pause/Cancel ?
21 Mar 12 UTC Autumn, 1904: Draw är vote för att Draw:a gamet, Pause att ha uppehåll/förlänga rundan?, Cancel att avbryta spelet?
03 Apr 12 UTC Autumn, 1907: fitta, missade nog göra moves...
08 Apr 12 UTC Grattis Marcus!
09 Apr 12 UTC Tack!
09 Apr 12 UTC Happ, köra en till eller? Jag är på om vi börjar på torsdag eller senare :)

Start Backward Open large map Forward End

Turkey
Losanti (140 D)
Won. Bet: 10 D, won: 55 D
18 supply-centers, 15 units
France
Charm (106 D)
Survived. Bet: 10 D, won: 16 D
5 supply-centers, 7 units
Italy
xale (100 D)
Resigned. Bet: 10 D
6 supply-centers, 5 units
England
Flyt (100 D)
Resigned. Bet: 10 D
5 supply-centers, 5 units
Russia
savje (100 D)
Defeated. Bet: 10 D
Austria
OskarT (100 D)
Defeated. Bet: 10 D
Germany
PerPer (100 D)
Defeated. Bet: 10 D
Archive: Orders - Maps - Messages